Fora barnekjoler som kan brukast på begge sider

Barnekjoler med for . Mønster frå det tyske sy magasinet «Sabrina Nähen» Nr. 14/2015
Diverse reste stoff kjøpt på Stoff og Still og Primula Design og litt gjenbruk.
Kjolane er vrangsydde. Klikk her: https://www.syoddny.no/2019/02/vrangsy-barnekjole/ for å sjå korleis eg har vrangsydd.
Kjole av blå  kordfløyel , ein stoffrest frå mamma  og mønstra bomullstoff frå Stoff og Stil. Nede på kjolen  har eg lagt opp det blå stoffet, mens eg har laga ei dobbel rynkekappe av bommulstoffet som er sydd på foret.  Lomma er klipt i to stykker og vrangsydd. Lomma  er sydd på framstykket før kjolen blir sydd samman.

Lyse blå kjole er laga av eit fleece sjerf og det  blomstra jersy stoffet er  kjøpt på Stoff og Stil for snart 30 år sidan! Nede på kjolen er det lyse blå fleece stoffet  lagt opp. Eg har laga ein dobbel rynke kappe av det blå blomstra stoffet som er sydd fast i foret. Her er og er lomma vrangsydd og sydd fast på framstykket før delane blir sydd samman.

Det blå stjerne stoffet er ein rest etter at eg sydde ei bukse til Syalongen «Sommer 2015 «på Facebookgruppa «Voksne Sygalne»   Det er eit tynt jeans stoff med litt strekk i som eg har kjøpt på Primula Design.  Det ruta stoffet har eg fått med mamma.  På denne kjolen har eg laga eit breit skråband  av det ruta stoffet som eg har sydd på nede på kjolen, der eine sida er sydd fast på   ytterstoffet og den andre sida er sydd fast på foret. Så på denne kjolen heng ytterstoffet og foret i hop med skråbandet.

Denne kjolen er eit skikkelig gjenbruk prosjekt! Det kvite stoffet var ein duk frå svigermor. Hjertet er er frå ei rosa blonde truse! Hjertet har eg tenga på frihand på eit stykke visofix, stroke visofixèn på baksida av blondestoffet. Klipt ut hjertet og stroke hjertet på farmstykket før eg sydde kjolen. Kjolen er fora med eit rosa bomull stoff fått av mamma. Eg har og sydd to rynke kappe på kjolen , ei på ytterstoffet og ei på foret.
Rynke på kappene har eg laga/ sydd ved hjelp av rynkeapparat som eg fester på mi Bernina 800 DL overlock symaskin.
Alle 4 kjolane er vrangsyd slik at  dei kan brukast på begge sider då alle sårkanter er gjøymt inne i kjolen.
Retta
Vranga
Kjekt at ein kjole kan brukast på begge sider!
Publisert første gang  SyOddny.blogspot.com 7.aug.2015.

KOMMENTARER